ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

LIV TYLER


Ροκ δεν γίνεσαι, γεννιέσαι. Καμία σταρ λοιπόν δεν θα ταίριαζε περισσότερο στη νηφάλια rockchic αισθητική του Riccardo Tisci για τον οίκοGivenchy από τη Λιβ, την κόρη του βετεράνουΣτίβεν Τάιλερ των AerosmithH MadameFigaro συνάντησε τη μούσα του θρυλικού οίκου στο Παρίσι...
 Από τη Βάσω Παπαγιαννακοπούλου.
Ψηλή, λεπτή, με τα μαύρα μακριά μαλλιά της να δημιουργούν μια αισθησιακή αντίθεση με την ολόλευκη επιδερμίδα και τα εκτυφλωτικά μπλε μάτια της, η Λιβ Τάιλερ θυμίζει Ιταλίδα αριστοκράτισσα της Αναγέννησης. Καθόλου παράξενο, λοιπόν, που της έδωσαν το nickname«Λιβ Τέιλορ» –συγκρίνοντάς τη με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ– οι σινεκριτικοί και τα διεθνή μίντια το 1996, όταν η 19χρονη τότε μελαχρινή ενζενί με την πορσελάνινη επιδερμίδα εμφανίστηκε στις Κάνες με την ταινία του Μπερνάρντο ΜπερτολούτσιΚλεμμένη Ομορφιά (Stealing Beauty).
Τη συνάντησα για πρώτη φορά μία ημέρα πριν από τη συνέντευξή μας, στο πάρτι λανσαρίσματος του αρώματος 
Very Irrésistible L Intense του οίκουGivenchy, στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Palaisde Tokyo. Επιβλητική, όπως κάθε σταρ που σέβεται τον εαυτό της, ιδίως μέσα στο μαύροGivenchy tuxedo της, αλλά με μια συστολή εντελώς αταίριαστη για μια ροκ περσόνα, όπως την κατασκευάζουν οι θρύλοι και οι παραδόσεις της μουσικής βιομηχανίας και λατρεύουν να διαδίδουν τα μίντια.
ΟΚ, ναι, ίσως άλλο να περίμενα έχοντας ακόμα νωπή στο μυαλό μου την εικόνα της Λιβ στο 
βιντεοκλίπ των AerosmithCrazy να κάνει σχολικές αλητείες μαζί με την Αλίσια Σίλβερστοουν. Αλλά τότε ήταν μόνο 16 χρόνων. Και η συστολή που διακρίνω σήμερα δεν έχει να κάνει με την απειρία μιας ανερχόμενης σταρ ή με την ντροπαλότητα μιας ανασφαλούς προσωπικότητας, αλλά με τη σοφία της εμπειρίας που συνήθως κερδίζεται «the hard way».