ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η ΝΤΑΪΑΝ ΚΑΙ Η ΥΨΗΛΗ ΡΑΠΤΙΚΗ


Επειδή δεν είναι ποτέ το φόρεμα από μόνο του, αλλά η εκείνη που το φορά και του δίνει ζωή, ποια άλλη γυναίκα θα μπορούσε να υποστηρίξει καλύτερα τις νέες τάσεις τηςhaute couture για το καλοκαίρι του 2011 από την Νταϊάν Κρούγκερ; Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Ο Άγνωστος ποζάρει στο φακό τηςDominique Isserman...
 
Από την Biline Dolat Απόδοση: Μυρτώ Σιμιτοπούλου
Στον πρώτο όροφο του καφέ Flore –«το γραφείο μου», όπως το αποκαλεί αστειευόμενη–, η Νταϊάν Κρούγκερ με παλτό A.P.C., επιμελώς ατημέλητο κότσο, φλατ μπότες και ένα Perrier με λεμόνι μοιάζει απόλυτα εξοικειωμένη με το χώρο, σαν να βρίσκεται στο στοιχείο της. Οι σερβιτόροι τη χαιρετούν με ένα νεύμα του κεφαλιού, όπως κάνουν σε όλους τους τακτικούς θαμώνες. Ζητάει συγγνώμη για την εμφάνισή της –ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί–, αλλά «στο Λος Άντζελες τώρα είναι δύο η ώρα το πρωί». Έχει κάτι από τη Ρόμι Σνάιντερ.Ευαίσθητη και γλυκιάΣοβαρή και νεανική. Σε άπταιστα γαλλικά, αναφέρεται στην τελευταία της ταινία Ο Άγνωστος, ένα υπέροχο αστυνομικό θρίλερ γυρισμένο στο Βερολίνο, με αγγλικούς διαλόγους, για τις ανάγκες του οποίου χρειάστηκε να αποκτήσει βοσνιακή προφορά. Ένας ρόλος με δράση, όπλα και piercings, εντελώς διαφορετικός από όσους την είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.
Η καριέρα της συνίσταται από αρκετές γαλλικές παραγωγές, με μία ακόμα πιο διακριτική πορεία στους λόφους του Χόλιγουντ, αλλά κυρίως με τις ευλογίες του ιδιοφυούς Ταραντίνο, που την επέλεξε για την ταινία του Άδωξοι Μπάσταρδη πλάι στον Μπραντ Πιτ. Η εκθαμβωτική ηθοποιός, μια από τις πιο αστραφτερές παρουσίες του red carpet, που πρόσφατα επισκέφτηκε και τη χώρα μας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, διατηρεί ακόμα την αέρινη σιλουέτα που της χάρισε η μακρόχρονη ενασχόλησή της με το κλασικό μπαλέτο στη διακεκριμένη σχολή Royal Ballet του Λονδίνου. Η Νταϊάν τσαλακώνει την εικόνα της, χωρίς όμως ποτέ να τη χαλάει, και με τρόπο μαγικό καταφέρνει να βρει την ισορροπία μέσα σε έναν κυκεώνα χαοτικών ωραρίων. Από τα 16 της, η μικροσκοπική αυτή γυναίκα με τα γατίσια μάτια ζει και εργάζεται σε δύο ηπείρους, ακροβατώντας με απίστευτη άνεση ανάμεσα στη γενέτειρά της Γερμανία, όπου ζει η μητέρα της, στο Saint Germain des Prés στο Παρίσι –όπου έχει εγκαταστήσει το «αρχηγείο» της–, στο Λος Άντζελες, όπου εργάζεται, και στον Καναδά, όπου έχει γυρίσματα ο σύντροφός της, ο ηθοποιός Τζόσουα Τζάκσον.
Συνέντευξη, εν μέσω κρουασάν, με μία σούπερ σταρ που όμως πατάει γερά στη γη.