ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το αλάτι προκαλεί εθισμό

Αυστραλοί και αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το αλάτι προκαλεί εθισμό, με τον ίδιο τρόπο που τον προκαλούν το κάπνισμα και τα ναρκωτικά.

Μάλιστα η λαχτάρα γι’ αυτό ενεργοποιείται από τα ίδια γονίδια, τα ίδια εγκεφαλικά κύτταρα και τις ίδιες νευρικές συνάψεις στον εγκέφαλο!

Το εύρημα αυτό εξηγεί...

Το αλκοόλ βλάπτει το έμβρυο

«Να πιω ή να μην πιω», φαίνεται ότι είναι ένα από τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι εγκυμονούσες σήμερα και μέρος της ευθύνης σε αυτό φέρουν τα συγκρουόμενα μηνύματα ή οδηγίες που παίρνουν από τις έρευνες των υγειονομικών Αρχών.

Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγίες, κατά την Τζένιφερ Πάουερς, στατιστικολόγο του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, έχουν αλλάξει τρεις φορές τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Όταν για πρώτη φορά,...

Ελένη Τσαλιγοπούλου: Η επιστροφή


Τη γνωρίζαμε ως την τραγουδίστρια που μπορεί να ερμηνεύσει το ίδιο εξαιρετικά από ένα δημοτικό τραγούδι μέχρι μια ροκ μπαλάντα. Τώρα η Ελένη Τσαλιγοπούλου επιστρέφει με τοΤα-ρι-ρα, ένα καινούργιο CD με δικές της μουσικές. Για να τη γνωρίσουμε καλύτερα...

Αλκοόλ και θαλάσσια σπορ

Η κατανάλωση αλκοόλ και τα σπορ θαλάσσης είναι στοιχεία ψυχαγωγίας για ορισμένους το καλοκαίρι, αλλά ο συνδυασμός τους μπορεί να αποβεί επικίνδυνος, σημειώνει το National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, των ΗΠΑ.

Το αλκοόλ μπορεί να ευθύνεται...

Aquexterior: Σήμερα η ευεξία δεν είναι πια πολυτέλεια αλλά ανάγκη

Τα τελευταία χρόνια οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής, καθώς και το αυξανόμενο καθημερινό στρες, ωθούν όλο και περισσότερους ανθρώπους στην αναζήτηση τρόπων χαλάρωσης στον χώρο τους. Στο σπίτι, το γραφείο, το εξοχικό ή και αλλού,...

Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στην επιδερμίδα

Στο ευρύ κοινό είναι πλέον λίγο - πολύ γνωστές, μέσα από τις καμπάνιες ενημέρωσης, οι άκρως βλαβερές επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα για τους πνεύμονες και το καρδιαγγειακό σύστημα, όπου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη χρόνιων παθήσεων, έως και στη δημιουργία καρκινικών βλαβών. Πόσοι όμως πραγματικά γνωρίζουν τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα...

Έφτιαξαν αντικαρκινικές ντομάτες

Είναι ενισχυμένες με σελήνιο, μία ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, η οποία προστατεύει από την οστεοπόρωση, τις καρδιαγγειακές παθήσεις αλλά και την κακοήθεια.

"Σούπερ ντομάτες" που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα...

Το αλκοόλ επιδεινώνει το στρες

Αν και πολλοί πιστεύουν πως με ένα ποτάκι μπορούν να χαλαρώσουν, μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως το αλκοόλ όχι μόνο δεν μας χαλαρώνει, αλλά εντείνει το στρες. Και το χειρότερο είναι πως όταν πίνουμε σε κατάσταση στρες, χρειαζόμαστε περισσότερο αλκοόλ για να μας «πιάσει».

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες...