ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τα απαραίτητα όπλα ομορφιάς των διακοπών

Αυτό το καλοκαίρι, το νεσεσέρ των διακοπών σας θα γεμίσει μόνο με όσα έχετε ανάγκη. Ετσι, θα το απολαύσετε ήρεμες και χαλαρές χωρίς να σας λείψει τίποτε!


Το πιο πιθανό είναι ότι ανήκετε σε μία από τις δύο παρακάτω κατηγορίες: είτε είστε από εκείνες που παραγεμίζουν το νεσεσέρ των διακοπών με μυριάδες καλλυντικά και προϊόντα μακιγιάζ, που τις περισσότερες φορές γυρίζετε πίσω χωρίς να έχετε καν χρησιμοποιήσει, είτε ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που ξεχνούν ακόμη και τα βασικά, τρέχοντας τελευταία στιγμή να βρουν όσα χρειάζονται.

Ο,τι κι αν πραγματικά συμβαίνει, ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες. Οι διακοπές είναι περίοδος χαλάρωσης και ξεκούρασης, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι αφήνουμε τον εαυτό μας ατημέλητο. Δεν χρειάζεται όμως να περιπλέκουμε τα πράγματα. Μια λίστα με τα απαραίτητα θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για όλες την ώρα που πακετάρετε. Επιπλέον, η σωστή οργάνωση θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χρήματα. Οσο για το... βάρος των αποσκευών, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε. Βάζοντας μέσα στη βαλίτσα μόνο όσα πραγματικά χρειάζεστε δεν θα χρειαστεί να πονέσετε κουβαλώντας την!
Για το πρόσωπο
Το αντηλιακό είναι το πρώτο που πρέπει να βάλετε στην τσάντα σας. Μάλιστα, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να το ανανεώνετε πολλές φορές μέσα στην ημέρα, γι' αυτό διαλέξτε αντηλιακό σε οικονομική συσκευασία. Το πιο έξυπνο είναι να προτιμήσετε ένα αντηλιακό που είναι κατάλληλο και για το πρόσωπο και για το σώμα, ώστε να έχετε αποτελεσματικότητα δύο σε ένα. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε το αντηλιακό σας από ένα κατάστημα καλλυντικών στην πόλη σας. Ετσι θα διασφαλίσετε ότι πρόκειται για «φρέσκο» προϊόν κι όχι για ένα που έχει ξεμείνει από πέρσι και έχει υποστεί τις περιβαλλοντολογικές επιθέσεις, που σημαίνει ότι ηη σύνθεσή του θα έχει αλλοιωθεί. 
Για τον καθαρισμό του προσώπου προτιμήστε τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ. Είναι άκρως δροσιστικά, ιδανικά για το καλοκαίρι και πιο πρακτικά από τα γαλακτώματα και τις λοσιόν που χρησιμοποιούμε τον χειμώνα. Μια πλούσια ενυδατική κρέμα θα σας χρειαστεί για την απαραίτητη ενυδάτωση. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πλέον αρκετές σε συσκευασία ταξιδίου. Αν πρόκειται να λείψετε για μία εβδομάδα ή δέκα ημέρες, τότε είναι σίγουρα πιο πρακτικό να τις προτιμήσετε. Οσο για το μακιγιάζ, μια μπρονζέ πούδρα λάμψης, μάσκαρα (οπωσδήποτε αδιάβροχη για να μπορείτε να τη φοράτε από το πρωί), λιπ γκλος και ένα μολύβι ματιών είναι αρκετά. Αν σας αρέσει να βάφεστε κάπως πιο έντονα, προσθέστε και μία σκιά ματιών. Οτιδήποτε παραπάνω κρίνεται περιττό! 
Για τα μαλλιά
Και για το λούσιμο ένα προϊόν δύο σε ένα, σαμπουάν και κρέμα μαλλιών μαζί είναι ό,τι καλύτερο. Επιπλέον, αντικαταστήστε τη μάσκα μαλλιών με ένα προϊόν leave-in (και θα ενυδατώσετε τα μαλλιά σας και θα το χρησιμοποιήσετε στο styling). Εναλλακτικά ένα ξηρό λάδι θα σας λύσει το πρόβλημα της ενυδάτωσης. Μάλιστα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για το σώμα, τα μαλλιά αλλά και το πρόσωπο.

Αφήστε το σεσουάρ στο σπίτι. Αντ' αυτού πάρτε μαζί σας μερικά κοκαλάκια για τα μαλλιά και πιάστε τα ψηλά. Μπαντάνες, μαντίλια και κορδέλες είναι σαφώς πιο ελαφριά από βούρτσες, σεσουάρ και ρόλεϊ, ενώ προσθέτουν πόντους στο στιλ σας. Τέλος, αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα, καλό είναι να τα προστατέψετε από τον ήλιο με ένα αντηλιακό μαλλιών σε σπρέι.
Για το σώμα
Αφρόλουτρο με ενυδατικούς παράγοντες και after sun κρέμα σώματος είναι τα δύο βασικά προϊόντα που θα χρειαστείτε. Αν σκοπεύετε να λείψετε για παραπάνω από τέσσερις ημέρες προτιμήστε τις κανον
ικές συσκευασίες, καθώς οι μικρές δόσεις δεν θα σας φτάσουν. Επιπλέον καλό είναι να κάνετε απολέπιση στο σώμα σας μία φορά κάθε τρεις - τέσσερις μέρες, οπότε ένα πίλιγνκ σώματος (σε αυτή την περίπτωση τα δειγματάκια ή οι μονοδόσεις που θα βρείτε στο φαρμακείο είναι η ενδεδειγμένη λύση) θα πρέπει να υπάρχει στο νεσεσέρ σας. Αν ξυρίζετε τα πόδια σας, μην ξεχάσετε να προσθέσετε το ξυραφάκι σας. Και ασφαλώς, το αποσμητικό.

Τι θα άλλο θα χρειαστείτε; Ασετόν και βαμβάκι, το αγαπημένο σας βερνίκι νυχιών, μερικά απαραίτητα φάρμακα (όπως παυσίπονα και τζελ για τα τσιμπήματα) και φυσικά το καλοκαιρινό σας άρωμά. Ειδικά το τελευταίο θα πρέπει να είναι αρκετά ελαφρύ, ώστε να ταιριάζει με το ζεστό, καλοκαιρινό κλίμα. Επίσης, θα μπορούσε εύκολα να αντικατασταθεί από ένα αρωματισμένο body lotion.
Συμβουλές που σώζουν... ταξίδια
Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές είναι σίγουρο ότι τίποτε δεν θα σας λείψει στις διακοπές:

1. Κάντε λίστες με όλα όσα θα χρειαστείτε στις διακοπές. Χωρίστε τις λίστες σε ρούχα και αξεσουάρ, καλλυντικά και φάρμακα, τα απαραίτητα (όπως φωτογραφική μηχανή, κινητό, φορτιστή, ταυτότητα).

2. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε για λίγες ημέρες, προγραμματίστε τα ρούχα σας φτιάχνοντας σύνολα για κάθε μέρα. Αλλιώς πάρτε μαζί σας ρούχα που είναι άνετα και μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Το ίδιο ισχύει και για τα αξεσουάρ.

3. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε με αεροπλάνο φτιάξτε ένα μικρό τσαντάκι με όσα θα χρειαστείτε για την πτήση: μια πασμίνα, ενυδατική κρέμα και lip balm, ωτοασπίδες, το αγαπημένο σας βιβλίο. Φορέστε διπλή ποσότητα ενυδατικής κρέμας ώστε να θωρακίσετε την υγρασία στο δέρμα σας, καταναλώστε αρκετή ποσότητα νερού αλλά όχι αλκοόλ και προσπαθήστε να κοιμηθείτε.

4. Γυαλιά ηλίου, α
ντηλιακό και ένα καπέλο είναι απαραίτητα αν πρόκειται να περάσετε μερικές ώρες στο κατάστρωμα του πλοίου.
Οι σταρ συμβουλεύουν:
Η σχεδιάστρια Tory Burch λέει: «Βάλε στη βαλίτσα σου ρούχα και αξεσουάρ που μπορούν να συμπιεστούν χωρίς να στραπατσαριστούν, όπως ζέρσεϊ φορέματα και σανδάλια από πλαστικό». Το μοντέλο Χάιντι Κλουμ συμβουλεύει: «Πάρε οπωσδήποτε μαζί σου ένα τζιν παντελόνι κι ένα μαύρο φουστάνι. Αλλά άσε χώρο στη βαλίτσα σου και για νέα ψώνια ή στρίμωξε μέσα σ' αυτή και μια έξτρα τσάντα για να τα βάλεις εκεί».

Η Βικτόρια Μπέκαμ δεν ξεκινά για καμία απόδραση χωρίς τα... μεγάλα μαύρα κοκάλινα γυαλιά της! Οσο για την Τζέσικα Αλμπα, δεν βγαίνει από την πόρτα του σπιτιού της χωρίς τα αντισηπτικά μαντιλάκια της, αφού τρέμει τα μικρόβια. Τέλος, η Λιβ Τάιλερ αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πόσο χαλαρή είναι με την εικόνα της δηλώνοντας χωρίς περιστροφές πως όταν πρόκειται να πετάξει με αεροπλάνο, δεν διστάζει να φορέσει τις... πιτζάμες της (!), ενώ πάντα στην τσάντα της κουβαλάει μια μικρή κασμιρένια κουβερτούλα.


ΣΟΦΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ



ΠΗΓΗ: www.espressonews.gr