ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ποια είναι η ντίβα της νύχτας που είναι μπλεγμένη με τη μαφία της Θεσσαλίας;


Μπλέκουν ντίβα της πίστας με τη μαφία του «κάμπου». Η πασίγνωστη τραγουδίστρια...
εξετάζεται από τις διωκτικές αρχές για τις σχέσεις που είχε με το κύκλωμα της Θεσσαλίας, καθώς το όνομα της περιλαμβάνεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε κοριός της ΕΥΠ και στις οποίες γίνεται λόγος για μεγάλη αγοροπωλησία κοκαΐνης.
Σεισμό στη showbiz προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τη δράση του μαφιόζικου κυκλώματος που δρούσε τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα και ολόκληρη τη Θεσσαλία! «Πελάτες» των μαφιόζων ήταν τρανταχτά ονόματα από τον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης που συμμετείχαν στο αλισβερίσι της κοκαΐνης – και όχι μόνο. Στις συνομιλίες που υπέκλεψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ και δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί ακόμη ακούγονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα διάσημου επιχειρηματία της νύχτας και πασίγνωστης ντίβας του τραγουδιού!
Η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ερευνών, με την προφυλάκιση δεκατριών ανδρών και γυναικών που φέρονται ως ηγετικά στελέχη των τριών εγκληματικών οργανώσεων, ήταν μόνο η αρχή και είχε ως αποτέλεσμα να βγουν εκτός μάχης τα κεντρικά πρόσωπα. Θα ακολουθήσει, σύμφωνα με την αστυνομία, ένα ντόμινο διώξεων που θα προ καλέσει πάταγο με τα «βαριά» ονόματα τα οποία εμπλέκονται, τόσο από την περιοχή της Θεσσαλίας όσο και από την πρωτεύουσα!
Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικός στόχος της αστυνομικής έρευνας στην Αθήνα είναι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης ο οποίος είχε αποδεδειγμένα συναλλαγές για ναρκωτικά με τον 60χρονο που φέρεται ως αρχηγός της μεγαλύτερης από τις τρεις μαφιόζικες οργανώσεις, αλλά και με άλλους ανθρώπους του κυκλώματος. Ήδη έχει ζητηθεί το άνοιγμα των προσωπικών του τραπεζικών λογαριασμών και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του για πολύ σοβαρά αδικήματα.
Εκείνο όμως που θα προκαλέσει πραγματική θύελλα, είναι οι τηλεφωνικές συνομιλιές του συγκεκριμένου» επιχειρηματία με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του οργανωμένου εγκλήματος στη Λάρισα που» κατέγραψε το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ. Σε αυτές ο υπό παρακολούθηση παράγοντας της νυχτερινής Αθήνας ακούγεται να ζητεί επίμονα μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, με τις οποίες -όπως υποστηρίζει σκοπεύει να ξεπληρώσει τις οφειλές που έχει σε πασίγνωστη τραγουδίστρια! Πρόκειται για μεγάλη φίρμα του λαϊκού τραγουδιού, από τα κορυφαίας ονόματα στις πίστες των νυχτερινών κέντρων. Από τις συνομιλίες, ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν η διάσημη αοιδός επρόκειτο να παραλάβει η ίδια τα ναρκωτικά με σκοπό να τα μεταπουλήσει ή αν ο επιχειρηματίας θα τα διακινούσε ώστε να βρει τα χρήματα που χρειαζόταν για να εξοφλήσει την οικονομική υποχρέωση που της είχε.
Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε ότι στις συνομιλίες που «έπιασε» ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ δεν έχει καταγραφεί επικοινωνία της ίδιας της τραγουδίστριας με μέλη της θεσσαλικής μαφίας. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι αναφέρεται το όνομα της σε σχέση με διακίνηση ναρκωτικών είναι αρκετό για να δώσει αφορμή στις αστυνομικές αρχές να «ξεσκονίσουν» τα περιουσιακά της στοιχεία για να εξακριβώσουν αν όντως είχε σχέση με την παραγγελία της κοκαΐνης ή αν αγνοούσε ότι τα χρήματα που θα έφταναν στα χέρια της ήταν «βρόμικα». Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι να κληθεί να δώσει κατάθεση είτε στην Ασφάλεια Αττικής είτε και στη Β’ ανακρίτρια Λάρισας που διενεργεί την κύρια ανάκριση.
Και άλλα μεγάλα ονόματα
Ο επιχειρηματίας και η ντίβα δεν είναι οι μόνοι από την Αθήνα που εμπλέκονται στην υπόθεση της μαφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλα βαρύγδουπα ονόματα από τον επιχειρηματικό και τον καλλιτεχνικό χώρο χα οποία ακούγονται στις τουλάχιστον 11.000 συνομιλίες που καταγράφηκαν και των οποίων αποκάλυψη θα προκαλέσει αίσθηση!
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Λάρισας που χειρίστηκαν από την αρχή την υπόθεση έχουν διαβεβαιώσει ότι οι εμπλεκόμενοι είναι πολύ περισσότεροι από τους διακόσιους είκοσι σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ως χώρα διώξεις για σοβαρά αδικήματα. Ακόμη οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και με την ολοκλήρωση των απομαγνητοφωνήσεων ο συνολικός αριθμός όσων θα παραπεμφθούν στην κύρια ανάκριση να αγγίζει τους 400!
Στο περιθώριο των ερευνών έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ και της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας δεκάδες λογαριασμοί καταθέσεων, τραπεζικές θυρίδες αλλά και ακίνητα που φέρονται να ανήκουν στους αρχηγούς των τριών οργανώσεων, σε ανθρώπους του περιβάλλοντός τους και σε αυτούς με τους οποίους είχαν τηλεφωνικές επαφές.