ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το παράδοξο της Γκουίνθε


Πριν από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε πως Γκουίνεθ Πάλτροου κατάφερε να σώσει από βέβαιο θάνατο μια γυναίκα,...
την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Την απίστευτη ιστορία την αφηγήθηκε πρόσφατα η ίδια στο φεστιβάλ Βενετίας.
Το πρωί της 11 Σεπτεμβρίου του 2001 , όπως δήλωσε η διάσημη ηθοποιός, είχε πάει από το πρωί να κάνει γιόγκα στο Μανχάταν. Την ώρα όμως που έφευγε από το μάθημα με αυτοκίνητό της για να επιστρέψει στο σπίτι της, κόντεψε να πατήσει μια γυναίκα που διέσχιζε πεζή ένα κεντρικό δρόμο της πόλης, χωρίς να χρησιμοποιεί τη διάβαση των πεζών. Η πεζή γυναίκα λέγονταν Lara Lundstrom Clarke και η Γκουίνθε Πάλτροου  πρόλαβε να φρενάρει εγκαίρως και να αποφύγει οριακά το δυστύχημα. Τόσο η ίδια η όσο και η απρόσεκτη Lara πάγωσαν και έμειναν ακίνητες στη μέση του δρόμου για αρκετά λεπτά μετά το συμβάν και κάπως έτσι έληξε η ιστορία.
Όμως 10 χρόνια μετά η διάσημη ηθοποιός έλαβε μια επιστολή από την Lara που της θύμισε το συμβάν και στην οποία την ευχαριστούσε γιατί της έσωσε τη ζωή, αφού όπως αποκάλυψε  εκείνη τη μέρα εξαιτίας του συμβάντος έχασε για λίγα δευτερόλεπτα το τρένο με αποτέλεσμα να φτάσει με καθυστέρηση στη δουλειά της η οποία ήταν στον 77ο όροφο του ανατολικού κτιρίου στους Δίδυμους Πύργους. Μάλιστα όταν η Lara έφτασε επιτέλους εκεί ήδη είχε καταρρεύσει ο πρώτος πύργος.
Η Γκουίνεθ Πάλτροου δήλωσε « Είναι μια εξωπραγματική ιστορία και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι τους εκατοντάδες ανθρώπους που βίωσαν αντίστοιχες στιγμές εκείνη την ημέρα. Εγώ είμαι ταπεινά χαρούμενη που ήμουν μέρος της ιστορίας αυτής της γυναίκας»
ΠΗΓΗ: www.golema.gr