ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Απαραίτητη η ενυδάτωση

H ενυδάτωση είναι πρωταρχικής σημασίας για την περιποίηση του προσώπου και τη διατήρηση μιας όμορφης, νεανικής επιδερμίδας.

Κριτήρια για τη σωστή επιλογή ενυδατικού προϊόντος είναι ο τύπος της επιδερμίδας...

(λιπαρή, κανονική, μικτή, ξηρή), το κλίμα και η εποχή (όταν κάνει κρύο χρειαζόμαστε ισχυρότερο προϊόν) και η ηλικία (με το πέρασμα του χρόνου οι αδένες παράγουν λιγότερο λίπος).
Αντιγήρανση 

Το πράγμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο καθώς οι περισσότερες γυναίκες ακολουθούν διάφορες μεθόδους για να καθυστερήσουν τη διαδικασία της γήρανσης, γεγονός που διαφοροποιεί πολύ τις συγκεκριμένες ανάγκες για ενυδάτωση.

Κάποιες χρησιμοποιούν ακόμα και στα 20 τους προϊόντα με alpha-hydroxy οξέα, τα γνωστά σε όλες μας AHA, και με Ρετινόλη, πολλές φορές σε συνδυασμό για να σταματήσουν το χρόνο και να παραμείνουν νέες. Αν και θεωρούνται πολύ αποτελεσματικά συστατικά στον τομέα της αντιγήρανσης, αφού σβήνουν ρυτίδες και εξομαλύνουν δυσχρωμίες, μπορούν να προκαλέσουν αυξημένη ξηρότητα, ιδίως στην αρχή και όταν χρησιμοποιούνται σε μεγάλες συγκεντρώσεις.

Από την άλλη ηπιότερες εκδοχές των AHA και των retinoids, δεν είναι τόσο αποτελεσματικές κατά της γήρανσης. Αυτό σημαίνει ότι πολλές νέες γυναίκες έχουν πρόωρη ανάγκη για ένα ισχυρό ενυδατικό προϊόν που να αποκαθιστά τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα ακόμα και μετά από χημικά peeling ή δερμοαπόξεση, διαδικασίες που επιβραδύνουν τη γήρανση.

Ένα καλό ενυδατικό προϊόν έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει από μόνο του την εμφάνιση λεπτών γραμμών ή των πρώτων ρυτίδων χωρίς τη χρήση αντιγηραντικών σε νεαρή ηλικία, τα οποία έχουν παράπλευρες συνέπειες όπως η ξηρότητα και η εμφάνιση ερεθισμών. Ο καλύτερος τρόπος να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της ενυδατικής είναι να την εφαρμόζετε σε πολύ καθαρό πρόσωπο, ώστε να απορροφηθεί καλά.
Ακμή 

Άλλο ένα πρόβλημα που περιπλέκει το θέμα της ενυδάτωσης είναι η ακμή που εμφανίζεται όχι μόνο στις εφήβους αλλά ακόμα και σε ενήλικες 20, 30 και 40 ετών. Η υπερβολική λιπαρότητα οδηγεί σε αυτή την κατάσταση. Πολλοί από τους παράγοντες που επιστρατεύονται για την καταπολέμηση του φαινομένου, όπως τα benzoyl peroxide, salicylic acid και retinoids, ξηραίνουν εξίσου την επιδερμίδα περιφερειακά.

Όσες έχουν λιπαρότητα αρνούνται να χρησιμοποιήσουν ενυδατική κρέμα από φόβο μήπως γίνουν ακόμα πιο λιπαρές. Στην πραγματικότητα όμως έχουν ανάγκη από ενυδατικό προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για λιπαρές επιδερμίδες χαρακτηρισμένο ως “oil free”.
Λιπαρότητα 

Εξίσου φοβικές είναι όσες έχουν λιπαρότητα στη ζώνη T, δηλαδή στο μέτωπο, τη μύτη και του πηγούνι, όπου υπάρχουν περισσότερες ιδέες. Αποφεύγουν την ενυδατική κρέμα παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να την βάζουν στην περιοχή των ζυγωματικών που είναι ιδιαίτερα ξηρή.
Ξηρότητα
Ανεξάρτητα από την ηλικία, τον τύπο της επιδερμίδας και το μικροκλίμα που επικρατεί, κάθε γυναίκα κινδυνεύει να εμφανίσει έντονη ξηρότητα από ακατάλληλα και επιθετικά προϊόντα καθαρισμού όμως γαλακτώματα, λοσιόν και μαντηλάκια.

Δώστε λοιπόν μεγάλη σημασία στην επιλογή τους, επιλέγοντας ήπια προϊόντα καθαρισμού με καλλυντική δράση και σε καμία περίπτωση κοινά σαπούνια που χρησιμοποιούμε στα χέρια.

Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο κρέμες και προϊόντα που είναι σχεδιασμένα για το πρόσωπο και όχι για άλλο σημείο του σώματος. Ακούγεται αυτονόητο αλλά δυστυχώς υπάρχουν γυναίκες που κάνουν κακούς αυτοσχεδιασμούς.
Πηγή: Woman Today