ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

To νέο κόκκινο

Το κόκκινο χρώμα δίνει ενέργεια, αισθησιασμό, δύναμη. Για αυτό και το αγαπούν οι περισσότερες γυναίκες και το προτιμούν στα ρούχα και το μακιγιάζ τους. Αυτό το καλοκαίρι το κόκκινο – όπως είδαμε και στις πασαρέλες – επιστρέφει στη μόδα και διεκδικεί τη θέση που το αξίζει. Το κόκκινο κραγιόν χαρίζει ιδιαίτερη αίσθηση λάμψης και glam στο πρόσωπο, αρκεί να το συνδυάσεις με το σωστό μακιγιάζ:

Δημιούργησε άψογη βάση
Για να αναδεικνύεται σωστά το κόκκινο κραγιόν θέλεις τέλεια επιδερμίδα. Άπλωσε make up σε όλο το πρόσωπο και, αν χρειάζεται, λίγη πούδρα στην ζώνη Τ για να μειώσεις τυχόν γυαλάδες. Τόνισε τα ζυγωματικά απλώνοντας ρουζ με ένα μεγάλο πινέλο και σβήνοντας προς τους κροτάφους.
Κράτησε χαμηλούς τόνους στα μάτια 
Όταν τονίζεις τόσο πολύ τα χείλη τα μάτια πρέπει να μείνουν σε δεύτερο πλάνο. Προτίμησε μια απαλή, ουδέτερη σκιά και τόνισε τις βλεφαρίδες με πολλή μάσκαρα. Εναλλακτικά μπορείς να δώσεις έμφαση στο βλέμμα με μια λεπτή γραμμή eyeliner.
Άπλωσε σωστά το κόκκινο κραγιόν 
Αν και πολλές τρομάζουν στην ιδέα της εφαρμογής του κατακόκκινου κραγιόν, είναι απλά θέμα συνήθειας. Χρησιμοποίησε ένα μολύβι στο χρώμα του δέρματος για να σχηματίσεις το περίγραμμα των χειλιών και να μη σου ξεφύγει το κραγιόν. Στη συνέχεια γέμισε τα χείλη με ένα πινελάκι – όχι κατευθείαν με το κραγιόν. Έτσι, θα έχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα και θα ελέγξεις καλύτερα την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις. Πρόσθεσε λίγη λάμψη στο κέντρο των χειλιών με ένα διάφανο γκλος.
Πηγή: www.madamefigaro.gr