ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Διαλέξτε το σωστό αντιηλιακό

Μάθετε πως μπορείτε να διαλέξετε το σωστό αντιηλιακό ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και τι να προσέχετε όταν εκτίθεστε στον ήλιο με τη βοήθεια του γαλλικού τεύχους Marie Claire.

Παρά τα όσα μπορεί να πιστεύουν πολλοί,...

η επιλογή του σωστού αντιηλιακού είναι μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση αφού εκτός από την εμφάνισή σας μπορεί να επηρεάσει σοβαρότατα και την υγεία σας, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή όπου οι ειδικοί προειδοποιούν για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Ιδού λοιπόν πως μπορείτε να διαλέξετε το σωστό αντιηλιακό ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας.
ΤΥΠΟΣ 1: Πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, που δεν μαυρίζει, αλλά παθαίνει πολύ εύκολα εγκαύματα. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία έχουν συνήθως ανοιχτόχρωμα μαλλιά και φακίδες. - Ενδεδειγμένο αντιηλιακό: δείκτες από 10-15.
ΤΥΠΟΣ 2: Ανοιχτόχρωμο δέρμα, που είναι αρκετά ευαίσθητο και μαυρίζει πολύ λίγο, ενώ καίγεται σχετικά εύκολα. - Ενδεδειγμένο αντιηλιακό: δείκτες από15-10.
ΤΥΠΟΣ 3: Είναι λιγότερο ανοιχτό δέρμα, πιο ανθεκτικό στον ήλιο και μαυρίζει σταδιακά. - Ενδεδειγμένο αντιηλιακό: δείκτες από 10-15.
ΤΥΠΟΣ 4: Είναι το δέρμα που μαυρίζει πάντα, ενώ κάποιες φορές -όχι συχνά- παθαίνει έγκαυμα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέτρια σκούρο. - Ενδεδειγμένο αντιηλιακό: 6-10.
ΤΥΠΟΣ 5: Το δέρμα αυτό μαυρίζει πάντα και δεν παθαίνει εγκαύματα, παρά μόνο σε ακραίες καταστάσεις. Είναι οι λεγόμενοι «μελαχρινοί» άνθρωποι. - Ενδεδειγμένο αντιηλιακό: δείκτες από 1-6.

Όλοι γνωρίζουμε τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Γι’αυτό πολύ σημαντική είναι η χρήση αντιηλιακού κατά του καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο. Το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα σας από τα εγκαύματα που προκαλεί ο ήλιος, την φωτογήρανση (κατάσταση η οποία προκαλείται από τις UVA ακτίνες με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση ττης επιδερμίδας), τον καρκίνο του δέρματος και την αφυδάτωση.

Η φυσιολογική έκθεσή στον ήλιο είναι αναγκαία. Ο ακτίνες του ηλίου διεγείρουν την παραγωγή βταμίνης D η οποία χρειάζεται για να έχουμε γερά κόκκαλα. Οι ακτίνες που θεωρούνται επικίνδυνες είναι οι UVA και οι UVB.

Για να προστατευτείτε, θα πρέπει να μην εκτίθεστε στον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες (12.00-16.00μμ) – αυτό το διάστημα οι ηλιακές ακτίνες είναι εξαιρετικά βλαβερές. Αν δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, ψάξτε για μέρη σκιερά ή καθίστε κάτω από την ομπρέλα.

Να θυμάστε πως το αντιηλιακό είναι απαραίτητο όλες τις ώρες. 



ΠΗΓΗ: www.real.gr